UDRUGE MIS I MIK UPISUJU NOVE POLAZNIKE U ČAKOVCU I PRELOGU

—–

Počeli upisi u 20 obrazovnih programa u novoj školskoj godini

 U prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje subotu 27. kolovoza udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) predstavile su plan i program rada za školsku godinu 2022./2023. Javnom predstavljanju prisustvovali su roditelji, školarci i ostali zainteresirani koji su imali prilike iz prve ruke – od voditelja tečajeva,  predsjednika udruge MIS Dejana Drabića te predsjednika MIK-a Viktora Lazara, čuti sve detalje o aktivnostima usmjerenim na razvoj znanja i kompetencija iz STEM područja.

Dejan Drabić i Viktor Lazar

 

-U aktualnoj školskoj godini udruge MIS i MIK provodit će čak 20 tečajeva iz područja STEM-a. Pošto smo dosad bili usmjereni prvenstveno na informatiku, prošle godine krenuli smo s inicijativom proširenja spektra obrazovnih programa kako bismo „pokrili“ kompletno područje STEM-a, usmjerivši se i na prirodne znanosti i inženjerstvo. U tom smjeru nastavljamo i ove godine, jer nam je težnja djeci pružiti znanja i vještine neophodne za zanimanja budućnosti. Naš pristup obrazovanju temelji se na razvoju kritičkog i logičkog razmišljanja, pri čemu djecu potičemo da samostalno dođu do zaključaka, nastojimo ih naučiti kako razmišljati i težimo tome da istinski razumiju materiju, naglasio je D. Drabić. Pritom se osvrnuo na tečajeve koji se odvijaju u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije (CIIMŽ) usmjerene na poticanje i razvijanje izvrsnosti djece u području programiranja, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Centar izvrsnosti obuhvaća šest obrazovnih programa – Algoritmi 1, Algoritmi 2, Algoritmi 4, Algoritmi u LOGO jeziku te Moj prvi program, čiji su voditelji Dejan Drabić, Miljenko Blažeka, Viktor Lazar i Dunja Škvorc.

Drugu konceptualnu cjelinu – tečajeve objedinjene pod okrilje STEM centra – predstavio je predsjednik MIK-a Viktor Lazar, ujedno predavač tečajeva Arduino akademija i IoT te Web programiranje. Dodatne informacije uz popratnu prezentaciju pružili su i voditelji ostalih tečajeva: Dunja Škvorc, Renato Železnjak, Denis Vidović, Marin Drabić, Marina Grabar Branilović, Andreja Poljanec, Katica Mikulaj Ovčarić, Aleksandra-Maria Vuković i Kristijan Ovčarić. 

U okviru STEM centra provodit će se 12 tečajeva i to su Robotika 1, LEGO robotika, Arduino akademija i IoT, 3D modeliranje i ispis, Razmišljaj računalno 1, Razmišljaj računalno 2, Web programiranje, Fizika plus, Kemija plus, Modelarstvo, Mala škola strojarstva i Matematika plus. Svaki program prilagođen je određenom uzrastu te pozivamo zainteresirane koji imaju sklonosti prema navedenim područjima da nam se pridruže. Prijave za Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije i STEM centar otvorene su do 18. rujna ili do popunjenja slobodnih mjesta, a vrše se putem prijavnica objavljenih na internetskim stranicama udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub,  naglasio je V. Lazar.

 

Voditelji tečajeva.

 

Sudionici predstavljanja.

Tečajevi i u Prelogu!

Uz gore navedene obrazovne programe koji će se održavati u Čakovcu, u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje i Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec, novina je što će udruge MIS i MIK ove školske godine u suradnji s Dječjim klubom SIM provoditi dva tečaja – Razmišljaj računalno i modelarstvo – u Prelogu. Iste će voditi Miljenko Blažeka i Katica Mikulaj Ovčarić.

Po završetku formalnog dijela predstavljanja, voditelji tečajeva odgovarali su na pitanja roditelja i potencijalnih polaznika kako bi im pomogli u odabiru programa koji sadržajem, tematikom i ciljevima najbolje odgovaraju sklonostima, preferencijama i interesima svakog školarca ponaosob.

PRIJAVNICA ZA CENTAR IZVRSNOSTI INFORMATIKE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

PRIJAVNICA ZA STEM CENTAR

PRIJAVNICA ZA RADIONICE U PRELOGU

 

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content