dmls modeli

Udruženje arhitekata Međimurja danas je u showroomu Metalske jezgre otvorilo 13. bijenalnu izložba – projekti i realizacije 2018.-2019.

Bijenalne izložbe pečat su 26-godišnjem kontinuiranom djelovanju Udruženja arhitekata Međimurja te uz pojedinačne autorske izričaje njegovih članica i članova, predstavljaju i prikaz specifičnog povijesnog trenutka u kojem se nalazi cjelokupno društvo, jer oblikovanje prostora nikada nije odvojivo od ljudi i konteksta u kojem nastaje.

Prvenstveni cilj izložbe osim afirmacije i približavanje struke široj javnosti je i međusobno poticanje članova UAM-a i svih uključenih u proces gradnje (investitori, suradnici inženjeri, izvođači i drugi) na podizanje kvalitete planiranja, programiranja, projektiranja, izvedbe, održavanja i zaštite prostora.“ Istaknula je predsjednica Udruženja arhitekata Međimurja Blanka Levačić.

Na ovoj 13. izložbi prezentirano je 23 izlagača, predstavljanjem projekata projektiranih i izvedenih tijekom 2018. i 2019. godine, a posjetiteljima se nudi sažetak slojevitosti i kompleksnosti bavljenja pitanjima prostora ostavljajući izlagačima slobodu odabira i prikaza radova prema vlastitim autorskim kriterijima i nahođenju.

Primarni zadatak arhitekata je da odgovorno planiraju i projektiraju te usmjeravaju odluke koje se tiču aspekata građevinske estetike i kulture.

Metalska jezgra kao prvi znanstveno-istraživački centar u Hrvatskoj kojem je vlasnik županija, mjesto je u kojem međimurski znanstvenici provode vrhunska istraživanja usmjerena na jačanje znanstvene izvrsnosti, no uz to, u ovoj fascinatnoj zgradi, razvijamo županiju znanja i kroz poticanje kulture i baštine. Stoga mi je drago što upravo u ovom prostoru otvaramo izložbu Udruženja arhitekata Međimurja što je dokaz i potvrda da smo ovaj prostor planirali i oblikovali na kvalitetan način te služi na korist cijeloj zajednici.”, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Kao umjetnici I intelektualci, danas nas ovom izložbom podsjećate koliko je važno ono što radite i ono što volite. Želim da zajedničkim radom svih članica i članova aktivno sudjelujete u iniciranju i provođenju interdisciplinarnih programa u zajednici koji afirmiraju arhitekturu, urbanizam i prostorno planiranje.“,  zaključio je.

Izložba će biti otvorena od 18.05.2021. do 11.06.2021., a može se razgledati od 8:00 do 19:00 sati (osim nedjelje)  u showroomu Metalske jezgre u Čakovcu (Bana J. Jelačića 22D).

Izložbom su prezentirani projekti slijedećih arhitekata:  Maria Gradišera, Andriane Grubelić, Marije Dekar i Tibora Horvata, Krešimira Klasića, Blanke Levačić, Bojana Lovreca i Danka Turka, Mirne Mikulić, Marine Mrla, Matije Novaka, Bojana Perhoča, Igora Prehoča, Silvije Pranjić, Dore Ramuščak, Armina Sovar, Sandre Grgurić-Sovar, Nebojše Subanovića, Doriana Šipoša, Vesne Vrbanec, Rena Vrbanca, Jure Vrbanca i Anje Zanjko.

Adresa:

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: [email protected]

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Ustanova je upisana u Sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu pod matičnim brojem subjekta 070164393, predsjednica Upravnog vijeća - Ana Kralj.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije

Naziv projekta: Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec
Naziv korisnika: Međimurska županija
Ukupna vrijednost projekta: 35.629.523,12 kn
EU sufinanciranje projekta: 31.290.223,12 kn
Razdoblje provedbe projekta: 1. srpnja 2018. – 1. veljače 2021.

Projekt se provodi se u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Skip to content
Share via
Copy link
Powered by Social Snap