U organizaciji društva Virs d.o.o. Lendava, Eurotehnike Zagreb i Metalske jezgre Čakovec u utorak 19. listopada 2021.g. u prostorima Metalske jezgre održan je stručni  skup pod nazivom „Uz najnaprednije tehnologije zavarivanja do fleksibilne i produktivne proizvodnje“ na kojem su poduzetnicima s područja sjeverozapadne Hrvatske prezentirana napredna tehnološka rješenja zavarivanja s ciljem povećanja fleksibilnosti i produktivnosti u proizvodnji.

Na samom početku ravnatelj Metalske jezgre dr. sc. Mario Šercer pozdravio je sve prisutne sudionike te predstavio Metalsku jezgru, njen odjel za tehnologiju, istraživanje i razvoj te IOT laboratorij, partnere u istraživačkom i projektnom timu kao i cjelokupnu opremu kojom je jezgra opremljena od koje je posebno istaknuo 3D pisač za metal, 3D pisač za plastiku, 3D skener i IOT laboratorij kao i konkretne predmete ispisane na 3D pisačima. Također je sve sudionike pozvao da razgledaju opremu i slobodno se obrate sa svim upitima vezanim uz navedenu opremu i mogućnostima poslovne suradnje.

dr. sc. Mario Šercer, Ravnatelj Metalske jezgre

Gosp. Vladimir Magdalenić, inženjer prodaje društva Virs d.o.o. ukratko je predstavio tvrtku te istaknuo kako je tvrtka 2019.g. dobila nagradu „Zlatna gazela“ za najbrže rastuću tvrtku u Sloveniji.  Tvrtka je osnovana 2002.g. i zapošljava 42 djelatnika a osnovni program tvrtke je ponuda profesionalne industrijske opreme za zavarivanje i rezanje, uključujući automatizaciju procesa i robotiku po čemu su postali prepoznatljivi i cijenjeni sistemski partner u Sloveniji i šire. Uz to nude i sistemska rješenja za industrijske aplikacije, cjelovito rješenje problema od projektiranja, izrade, puštanja u rad do servisa, edukacije i savjetovanja. Posebno ističu prednost laserskog zavarivanja koje povećava produktivnost za čak 520%.

Gosp. Vladimir Magdalenić, inženjer prodaje društva Virs d.o.o.

Gosp. Andi Gal, inženjer razvoja u Virs d.o.o. prisutnima je predstavio LaserFlex – samostalnu robotsku lasersku stanicu za zavarivanje koja je velika prednost u današnje vrijeme nedostatka kvalificiranih zavarivača i objasnio način funkcioniranja robotskih stanica sa jednim ili više radnih mjesta.

Gosp. Andi Gal, inženjer razvoja društva Virs d.o.o.

Tvrtku Eurotehnika d.o.o. prisutnima je predstavio gosp. Dragutin Crnečki. Tvrtka je na hrvatskom tržištu vodeći zastupnik renomiranih strojeva i opreme za zavarivanje i rezanje koji se koriste u metaloprerađivačkoj industriji a od kojih posebno ističu Fronius oprema za zavarivanje, MigalCo dodatni materijali, Eckert CNC plazma rezačice, SWIFTCUT  plazma rezačice i Kemper odsisni sistemi. Pružaju cjelokupnu uslugu svojim kupcima od razvoja tehnologije i tehničke podrške pa do prodaje opreme, održavanja, umjeravanja i servisa, a posebnu pažnju poklanjaju automatizaciji i robotizaciji proizvodnje. Također imaju dva vlastita proizvoda kojim se osobito ponose a to su zaštitni paravan od zračenja i spremnici za pohranu radioaktivnog otpada.

Gosp. Dragutin Crnečki, predstavnik društva Eurotehnika d.o.o.

Gosp. Saša Vurušić, aplikacijski inženjer iz tvrtke Eurotehnika d.o.o. predstavio je osnovne Fronius TPS/I procese zavarivanja: Standard, LSC, Pulse, PMC i CMT.

Gosp. Saša Vurušić, aplikacijski inženjer društva Eurotehnika d.o.o.

Tvrtku Fanuc adria d.o.o. predstavio je gosp. Andrej Zidar, te napomenuo kako je tvrtka lider u automatizaciji a njihovi zaposlenici su vrhunski inženjeri. Prisutni su u 108 zemalja svijeta na 264 lokacije a sve aktivnosti tvrtke zasnovane su na japanskoj filozofiji: točnost, kvaliteta, savršenstvo, transparentnost i povjerenje. Istaknuo je kako Fanuc-ova rješenja ispunjavaju preduvjete standarda za  IoT.

Gosp. Andrej Zidar, predstavnik društva Fanuc adria d.o.o.

Nakon kratkog predaha, domjenka i umrežavanja poduzetnika te razmjene iskustava iz prakse, sudionici stručnog skupa organiziranim prijevozom posjetili su tvrtku Virs d.o.o. u Lendavi gdje im je uživo demonstriran rad robotske ćelije za zavarivanje.

Sudionici

Posjet društvu Virs d.o.o.

Robotska stanica

Demonstracija rada robotske stanice

 

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content