Održana radionica za poduzetnike “Metalska jezgra – nove prilike za poduzetnike”

U Međimurskoj palači turizma 21. veljače 2019. godine održana je radionica za poduzetnike pod nazivom „Metalska jezgra – nove prilike za poduzetnike“ u sklopu provedbe projekta „Razvojno – edukacijski centar za metalsku industriju-Metalska jezgra“ koji sufinancira Europska unija iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva KK.01.1.1.02 „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Svrha radionice bila je informirati poduzetnike kako kroz razne kolaborativne projekte pridonijeti rješavanju razvojnih problema povezujući tri važna sektora: poslovni, znanstveno-istraživački i javni te upoznati poduzetnike s opremom koja će biti dostupna istima u razvoju novih proizvoda ili unaprjeđenju postojećih.

Radionicu je otvorila voditeljica projekta Maša Tomašić kratkim uvodnim djelom što zapravo jest Metalska jezgra Čakovec i što će omogućavati poduzetnicima i istraživačima nakon tehnološkog opremanja. Ujedno je predstavila ravnatelja Metalske jezgre doktora znanosti Maria Šercera koji će svojim dosadašnjim radnim iskustvom zasigurno pridonijeti uspješnom poslovanju ustanove Metalske jezgre Čakovec. Ravnatelj je u više navrata naglasio o važnosti dvosmjerne interakcije, predstavio istraživački i projektni tim Metalske jezgre koji će također pridonijeti uspješnom uspostavljanju ustanove, a riječ je o doktorima znanosti s Tehničkog fakulteta Rijeka (TFRI), Fakulteta organizacije i informatike Varaždin (FOI) i Međimurskog veleučilišta u Čakovcu (MEV) koji su ujedno projektni partneri na projektu.

U više navrata naglašavala se suradnja, kolaborativni projekti, povećanje tržišnog udjela, razvoj novog proizvoda, unaprjeđenje poslovnih procesa, jačanje ljudskih resursa, a upravo Metalska jezgra Čakovec može poduzetnicima pridonijeti ostvarenju prethodno spomenutog. Poduzetnici će svoje ideje moći realizirati korištenjem tehnološke opreme u dva primarna laboratorija ustanove: Laboratorij za prototipiranje i Laboratorij za Internet stvari.

Radionici su prisustvovali i ravnateljica Javne ustanove REDEA Sandra Polanec Marinović, direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko, predsjednik Županijske komore Varaždin Dragutin Gložinić te mnogobrojni poduzetnici iz područja Međimurske županije.

Adresa:

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: [email protected]

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Ustanova je upisana u Sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu pod matičnim brojem subjekta 070164393, predsjednica Upravnog vijeća - Ana Kralj.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije

Naziv projekta: Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec
Naziv korisnika: Međimurska županija
Ukupna vrijednost projekta: 35.629.523,12 kn
EU sufinanciranje projekta: 31.290.223,12 kn
Razdoblje provedbe projekta: 1. srpnja 2018. – 1. veljače 2021.

Projekt se provodi se u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Skip to content
Share via
Copy link
Powered by Social Snap