Održana radionica za poduzetnike “Metalska jezgra – nove prilike za poduzetnike”

U Međimurskoj palači turizma 21. veljače 2019. godine održana je radionica za poduzetnike pod nazivom „Metalska jezgra – nove prilike za poduzetnike“ u sklopu provedbe projekta „Razvojno – edukacijski centar za metalsku industriju-Metalska jezgra“ koji sufinancira Europska unija iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva KK.01.1.1.02 „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Svrha radionice bila je informirati poduzetnike kako kroz razne kolaborativne projekte pridonijeti rješavanju razvojnih problema povezujući tri važna sektora: poslovni, znanstveno-istraživački i javni te upoznati poduzetnike s opremom koja će biti dostupna istima u razvoju novih proizvoda ili unaprjeđenju postojećih.

Radionicu je otvorila voditeljica projekta Maša Tomašić kratkim uvodnim djelom što zapravo jest Metalska jezgra Čakovec i što će omogućavati poduzetnicima i istraživačima nakon tehnološkog opremanja. Ujedno je predstavila ravnatelja Metalske jezgre doktora znanosti Maria Šercera koji će svojim dosadašnjim radnim iskustvom zasigurno pridonijeti uspješnom poslovanju ustanove Metalske jezgre Čakovec. Ravnatelj je u više navrata naglasio o važnosti dvosmjerne interakcije, predstavio istraživački i projektni tim Metalske jezgre koji će također pridonijeti uspješnom uspostavljanju ustanove, a riječ je o doktorima znanosti s Tehničkog fakulteta Rijeka (TFRI), Fakulteta organizacije i informatike Varaždin (FOI) i Međimurskog veleučilišta u Čakovcu (MEV) koji su ujedno projektni partneri na projektu.

U više navrata naglašavala se suradnja, kolaborativni projekti, povećanje tržišnog udjela, razvoj novog proizvoda, unaprjeđenje poslovnih procesa, jačanje ljudskih resursa, a upravo Metalska jezgra Čakovec može poduzetnicima pridonijeti ostvarenju prethodno spomenutog. Poduzetnici će svoje ideje moći realizirati korištenjem tehnološke opreme u dva primarna laboratorija ustanove: Laboratorij za prototipiranje i Laboratorij za Internet stvari.

Radionici su prisustvovali i ravnateljica Javne ustanove REDEA Sandra Polanec Marinović, direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko, predsjednik Županijske komore Varaždin Dragutin Gložinić te mnogobrojni poduzetnici iz područja Međimurske županije.

Adresa:

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: [email protected]

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Ustanova je upisana u Sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu pod matičnim brojem subjekta 070164393, predsjednica Upravnog vijeća - Ana Kralj.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije

Naziv projekta: Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec
Naziv korisnika: Međimurska županija
Ukupna vrijednost projekta: 35.629.523,12 kn
EU sufinanciranje projekta: 31.290.223,12 kn
Razdoblje provedbe projekta: 1. srpnja 2018. – 1. veljače 2021.

Projekt se provodi se u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content
Share via
Copy link
Powered by Social Snap