Topomatika-vuka-mjc

Dr. sc. Ivana Mihalic Pokopec i dr. sc. Mario Šercer otputovali su u španjolski grad Lugo kako bi se sastali s partnerima na projektu ModulACT.
Metalska jezgra partner je na projektu s dva europska partnera Ciprom i Španjolskom. Trenutno se u Lugu održavaju pripremni sastanci za projekt.

ModulACT je kreativni projekt koji povezuje umjetnost, ekologiju i tehnologiju.

Cilj je stvoriti holistički održive mehanizme koji će uključiti publiku u sustav i usmjeriti se na održivost okoliša i festivala. To će se postići ulaganjem resursa u inovacije, stvaranjem projekta koji se bavi i inovacijama i održivošću pomoću 3 mehanizma:

1. Uključivanje publike u prakse ponovne upotrebe proizvoda, smanjenja otpada i recikliranja – proizvodi od reciklirane plastike
2. Razvoj uređaja koji koriste obnovljive izvore energije za osnaživanje festivala

3. Moduli za višekratno korištenje materijala.

Aktivnosti Metalske jezgre u sklopu projekta:

➡️Razvoj prototipa pametnih metalnih spojnih elemenata za višestruku primjenu, a koji će se proizvesti naprednim i ekološki prihvatljivim tehnologijama pri čemu će naglasak biti stavljen na IoT i aditivne tehnologije.

Projekt je sufinancirala Europska unija preko programa Kreativna Europa.

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content