Simulator-zavarivanja-1

Završetkom radionica Mladi robotičari i Mali majstori-inženjerska radionica u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje i Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju-Metalska jezgra Čakovec nedavno je zaključen ciklus od četiri radionice objedinjene u projekt Kaj buš STEM. Navedeni projekt – ujedno proglašen Naj-akcijom Grada Čakovca za 2022. godinu – provela je udruga Međimurski informatički klub u suradnji s udrugom Mladi informatički stručnjaci, a uz financijsku podršku Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec-prijatelj djece.

Radionica Mladi robotičari okupila je dvadesetak mališana, uzrasta od 2. do 5. razreda osnovne škole. Učenici su se uz podršku voditeljice Dunje Škvorc upoznali s edukativnim mBot robotima, naučili njihove dijelove te na jednostavan i zabavan način usvojili osnovne naredbe izvršavanja programa i programiranja robota. Tijekom radionice polaznici su individualno i u paru rješavali razne logičke zadatke i upoznali se s mogućnostima robota – kretanjem, zaustavljanjem, produciranjem zvuka i svjetlosti, zaobilaženjem prepreka i dr.

Drugu radionicu, onu namijenjenu malim inženjerima i budućim majstorima, vodio je Kristijan Ovčarić. Petnaestak osnovnoškolaca od 3. do 7. razreda najprije je usvojilo znanja i vještine čitanja tehničke dokumentacije koje su potom odmah primijenili u praksi, samostalno izradivši vlastite drvene igračke. Uz to su naučili rukovati raznim alatima za obradu i oblikovanje drva i metala i upoznali se s mjerama zaštite na radu, a dio radionice bio je usmjeren na sastavljanje modela automobila, helikoptera, kamiona, dizalica i ostalih zanimljivih metalnih konstrukcija. Zadnji dan radionice učenici su izrađivali personalizirane stalke za mobitele od drveta koje su izradili koristeći Unimat strojeve.

Kako su se mali robotičari i majstori proveli na radionicama, pogledajte u galeriji u nastavku.

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content