U srijedu, 05. travnja 2023. organiziran je posjet Regionalnom centru kompetentnosti u strojarstvu (RCK) Tehničke škole Čakovec i Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec na kojem su prisustvovali predstavnici IRENA-e – Istarske Regionalne Energetske Agencije Nikola Petrić i Antonio Franković, te predstavnici Srednje Škole Mate Blažine Labin, ravnatelj Đani Žufić i profesor elektrotehnike Davor Franković.

Posjet je organiziran u suradnji s Međimurskom energetskom agencijom MENEA i Tehničkom školom Čakovec.

Nakon Tehničke škole, uslijedio je posjet Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec koji je vodio ravnatelj centra Mario Šercer.

U Metalskoj su jezgri predstavnici IRENA-e i SŠ Mate Blažine Labin imali priliku vidjeti najnovije modele 3D printera za metal EOS M 290 sa vodećim laserskim sustavom za sinteriranje metalnih proizvoda iz 3D CAD podataka i DMLS tehnologijom, 3D printera za plastiku STRATASYS F900 sa FDM tehnologijom i ostale opreme u sklopu centra.

Kroz posjet omogućena je razmjena iskustava i znanja kod prijava i provođenja novih projekata usmjerenih na stvaranje infrastrukturnih, tehnoloških i organizacijskih preduvjeta za kvalitetnije strukovno obrazovanje i obogaćenu ponudu obrazovanja odraslih sukladno potrebama gospodarstva u području strojarstva, kako u Međimurskoj, tako i u Istarskoj županiji.

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content