Posjet članova poljskog fakulteta Malopolska School of Economics u Metalskoj jezgri Čakovec

U sklopu otvorenja Međunarodnog tjedna u okviru Erasmus+ programa u kojem Međimursko veleučilište sudjeluje već dugi niz godina, ove godine ugostili su kolege s poljskog fakulteta Malopolska School of Economics. Obzirom da je ovo prilika za razmjenu pozitivnih međunarodnih iskustava, kolege sa poljskog fakulteta posjetili su i dva znanstveno istraživačka centra u Međimurju – Centar održivog razvoja i Metalsku jezgru kako bi promovirali i povezali znanstveno istraživačke institucije Međimurja sa znanstvenim institucijama u inozemstvu. U Metalskoj jezgri predstavljena im je visokotehnološka oprema za digitalnu proizvodnju iz metala i polimera, kao i 3D scaner.

Ovogodišnji Međunarodni tjedan službeno je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec koji je tom prilikom istaknuo:

„Ovo je prilika za sve studente i studentice s Međimurskog veleučilišta da razmijene svoja iskustva s kolegicama i kolegama studentima iz Poljske i Litve, ali i prilika da prezentiramo naša dva znanstveno istraživačka centra – Metalsku jezgru i Centar održivog razvoja. Bitno je promovirati i jačati Međimursko veleučilište jer su pred nama mnogi planovi za daljnje jačanje veleučilišta, kao i znanstveno istraživačke institucije iz Međimurja povezati sa ostalim znanstvenim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu.“ 

Adresa:

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: [email protected]

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Ustanova je upisana u Sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu pod matičnim brojem subjekta 070164393, predsjednica Upravnog vijeća - Ana Kralj.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije

Naziv projekta: Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec
Naziv korisnika: Međimurska županija
Ukupna vrijednost projekta: 35.629.523,12 kn
EU sufinanciranje projekta: 31.290.223,12 kn
Razdoblje provedbe projekta: 1. srpnja 2018. – 1. veljače 2021.

Projekt se provodi se u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Skip to content
Share via
Copy link
Powered by Social Snap