Posjet članova poljskog fakulteta Malopolska School of Economics u Metalskoj jezgri Čakovec

U sklopu otvorenja Međunarodnog tjedna u okviru Erasmus+ programa u kojem Međimursko veleučilište sudjeluje već dugi niz godina, ove godine ugostili su kolege s poljskog fakulteta Malopolska School of Economics. Obzirom da je ovo prilika za razmjenu pozitivnih međunarodnih iskustava, kolege sa poljskog fakulteta posjetili su i dva znanstveno istraživačka centra u Međimurju – Centar održivog razvoja i Metalsku jezgru kako bi promovirali i povezali znanstveno istraživačke institucije Međimurja sa znanstvenim institucijama u inozemstvu. U Metalskoj jezgri predstavljena im je visokotehnološka oprema za digitalnu proizvodnju iz metala i polimera, kao i 3D scaner.

Ovogodišnji Međunarodni tjedan službeno je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec koji je tom prilikom istaknuo:

„Ovo je prilika za sve studente i studentice s Međimurskog veleučilišta da razmijene svoja iskustva s kolegicama i kolegama studentima iz Poljske i Litve, ali i prilika da prezentiramo naša dva znanstveno istraživačka centra – Metalsku jezgru i Centar održivog razvoja. Bitno je promovirati i jačati Međimursko veleučilište jer su pred nama mnogi planovi za daljnje jačanje veleučilišta, kao i znanstveno istraživačke institucije iz Međimurja povezati sa ostalim znanstvenim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu.“ 

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content