U PETAK 30. LIPNJA TEHNOLOŠKO-INOVACIJSKI CENTAR MEĐIMURJE, METALSKA JEZGRA I MEĐIMURSKA PALAČA TURIZMA OTVORILI SU SVOJA VRATA JAVNOSTI

—-

Obilježena je 10. obljetnica ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, Danom otvorenih vrata EU projekata Centra znanja Međimurske županije.

Posjetitelji su imali priliku u opuštenoj atmosferi sudjelovati u vođenom obilasku kroz Centar znanja i svjedočiti rezultatima provedenih EU projekata.
Nakon obilaska potkrovlja zgrade TICM1 i zgrade TICM3, obilazak se nastavio u Metalskoj jezgri Čakovec i Međimurskoj palači turizma. 

Tijekom desetljeća korištenja EU fondova u Republici Hrvatskoj realizirani su brojni projekti i ostvareni su značajni uspjesi, pri čemu je Međimurska županija u samom vrhu po efikasnosti korištenja EU fondova.

Jedan od ključnih razvojnih pothvata u proteklih petnaestak godina u Međimurju je ulaganje u revitalizaciju prostora bivše vojarne u Čakovcu i njegovo pretvaranje u Centar znanja Međimurske županije. U proteklih desetak godina na području Centra znanja investirano je desetke milijuna eura pri čemu je većina sredstava osigurana upravo iz EU fondova. Razvojni ekosustav Centra znanja danas čine JU za razvoj Međimurske županije REDEA, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Turistička zajednica Međimurske županije, Međimurska energetska agencija, Međimursko veleučilište u Čakovcu i drugi.

Dan otvorenih vrata EU projekata bio je prilika za upoznati javnost s nekima od provedenih projekata u Centru znanja Međimurske županije. Budući da je provedenih projekata previše da bi svi mogli biti ravnopravno predstavljeni, ovom su prilikom detaljnije predstavljena tri projekta iz različitih oblasti – poduzetništva, znanosti i turizma i to projekt proširenja Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, projekt uspostavljanja Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalske jezgre Čakovec i projekt Attractour u okviru kojeg je uređena Međimurska palača turizma u kojoj djeluje Turistička zajednica Međimurja.

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content