Simulator-zavarivanja-1

U Metalskoj jezgri Čakovec održana je prezentacija vrhunskih alata za glodanje. U uvodnom dijelu ravnatelj Metalske jezgre, dr. sc. Mario Šercer pozdravio je sve prisutne i pozvao ih na upoznavanje s opremom i radom Metalske jezgre nakon seminara. Prvi dio prezentacije održao je gospodin Stephen James, direktor prodaje u M.A. Ford Europe. Dana tvrtka već dugi niz godina uspješno surađuje s našom domaćom tvrtkom Pfeifer-tti d.o.o. Drugi dio prezentacije održao je upravo njezin direktor, gospodin Marijan Pfeifer.

PFEIFER-TTI d.o.o. zastupnik je jednih od najpoznatijih i izuzetno kvalitetnih proizvođača reznih alata i opreme u svijetu. Više o njima možete saznati na:  https://www.pfeifer-tti.hr/

Kroz tehniku, tehnologiju i informaciju ostvaruju nove vrijednosti poslovanja. Tehničkom podrškom, primjenom alata, brzom isporukom, tehnološkim inovacijama, svojim kupcima nastoje pružiti maksimalnu potporu u unaprjeđenju njihove proizvodnje.
Zastupnici su preko 15 brendova, u asortimanu imaju preko 20000 proizvoda, a svojom ponudom i stručnim savjetima djelatnika doprinijeli su tome da iza sebe imaju preko 1000 zadovoljnih kupaca.
Između ostalih, zastupnici su za prodaju vrhunskih alata za glodanje koji dolaze od strane M.A. Ford.

M.A. Ford Europe (https://www.mafordeurope.com/) na samom je vrhu u dizajnu i proizvodnji alata više od 20 godina, dok je njihova američka matična tvrtka 2019. godine proslavila 100. obljetnicu rada u inovacijama i razvoju alata. Tijekom tog vremena tvrtka je stekla zavidnu reputaciju za precizne alate visokih performansi, opslužujući više od 60 zemalja diljem svijeta. Posjeduju zavidne inovativne inovativne geometrije rezanja, a materijali i tehnologije premaza koje koriste pružaju učinkovita proizvodna rješenja za sve širi i sve raznolikiji raspon industrija od poljoprivrede i građevinarstva do zrakoplovstva, proizvodnje električne energije i automobilske industrije itd.
U Ujedinjenom Kraljevstvu nalazi se europsko sjedište i pogon za proizvodnju prilagođenih alata u kojem klijenti ne samo da dobivaju najnovije tehnologije alata za rezanje izravno iz njihovih opsežnih zaliha, već imaju pristup specijaliziranom dizajnu alata i proizvodnim rješenjima kako bi zadovoljili jedinstvene primjene.

Gospodin Stephen je na vrlo zanimljiv način predstavio razne skupine njihovih alata te njihov način rada kroz video prikaze. Najlakši način za izbor pravoga alata i režime rada kroz online M.A. FORD konfigurator alata za sve vaše zahtjeve: https://www.maford.com/page/Tool_Selector.aspx

Nakon prezentacije samih alata i njihovog rada, gospodin Marijan Pfeifer prezentirao je i REGO-FIX, najbrži sustav stezanja. REGO-FIX je švicarski proizvođač vrhunskih sustava za držanje alata koji se ističu velikom pouzdanošću, visokom preciznošću i izvanrednom kvalitetom.
Cilj im je osigurati izvrsnost strojne obrade, inovativne pristupe i besprijekornu preciznost.

Nakon održane prezentacije slijedilo je umrežavanje uz druženje svih posjetitelja te razgledavanje i upoznavanje s opremom Metalske jezgre koja je prezentirana od strane njezinih djelatnika.

 

 

 

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content