oprema_4

Potpisani ugovori za nabavu računalne opreme i simulatora zavarivanja za prvi znanstveno-istraživački centar na području Međimurja Metalsku jezgru

Infrastrukturni dio aktivnosti Metalske jezgre – Razvojno edukacijskog centra za metalsku industriju koji se razvija u kompleksu Centra znanja Međimurske županije, pri samom je završetku. Nakon što je krajem svibnja stigla najsuvremenija oprema za 3D prototipiranje vrijedna 11 milijuna kuna, župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je ugovore za nabavu računalne opreme i simulatora za zavarivanje vrijednosti oko 700 000 kuna.

Planirani završetak radova na objektu Metalske jezgre je kraj ljeta, a kako bi edukacijski centar mogao početi s radom početkom jeseni, Međimurska županija uložit će 541.412,50 kuna (s PDV-om) za računalnu opremu koja se sastoji od stolnih i uredskih računala, radnih stanica, osnovnih računalnih programa, servera, pisača i ostale tehničke opreme koja je nužna za rad, a koju će isporučiti poduzeće 36 info d.o.o. iz Čakovca na čelu s direktorom Zoranom Tompošem.

U okviru Metalske jezgre predviđena su dva laboratorija – Laboratorij za Internet stvari i Laboratorij za prototipiranje, koji će činiti okosnicu znanstveno-istraživačkog rada. U laboratorijima će se testirati primjenjivost inovacija i materijala za strojogradnju, elektrotehniku i računarstvo te razvijati prototipovi, programske platforme i aplikacije. Sam projekt, vrijedan 31 milijun kuna, i njegovu važnost predstavila je voditeljica projekta Maša Tomašić koja je naglasila da su sredstva u potpunosti financirana iz europskih fondova.

Zahvaljujući ugovoru vrijednom 152.163,13 kuna (s PDV-om) koji je potpisan s poduzećem Južni prolaz d.o.o iz Zagreba, u Metalsku jezgru stići će i simulator zavarivanja, virtualni sustav za trening zavarivanja za postupke zavarivanja REL, MIG/MAG i TIG.

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content