U okviru Svjetskog kongresa poduzetnika, održanog nedavno u Dubrovniku, Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec dodijeljeno je renomirano priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ u kategoriji doprinosa razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe za 2022. godinu.
Metalska jezgra Čakovec nominirana je u kategoriji Nagrade i Priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi te je odlukom Neovisnog Međunarodnog komiteta proglašena jednom od dobitnica nagrade. Ciljevi kongresa bili su poticaj razvoja poduzetništva i promocija značaja poduzetništva za sveukupni ekonomski i društveni razvoj, promocija uspješnih poduzetnika i poduzetničkih pothvata, poticaj poduzetnicima za daljnja stvaranja, poticaj razvoja poduzetništva žena i poduzetništva mladih, poticaj primjeni i razvoju nove i održive ekonomije i poduzetništva. 

Topomatika-vuka-mjc
Nagrada „Stvaratelji za stoljeća“ koja je dodijeljena našoj Metalskoj jezgri potvrda je činjenice kako je ulaganje u obrazovanje, znanost i gospodarstvo već dugi niz godina okosnica djelovanja Međimurske županije. Metalska jezgra Čakovec odličan je primjer sinergije dionika kao i povezivanje gospodarstva i obrazovanja kojim se doprinosi stvaranje veće dodatne vrijednosti kao i otvaranje novih i kvalitetnijih radnih mjesta u metalskoj industriji.

Metalska jezgra od svojeg formiranja opravdava svoju funkciju, a stručnjaci su svojim radom, znanjem, kreativnosti te vrhunskim rezultatima glavni pokretači napretka zajednice u kojoj živimo.

U ime Metalske jezgre Međimurske županije, prvog znanstvenog centra u Hrvatskoj rođenog u krilu regionalne samouprave, nagradu je u Dubrovniku preuzeo ravnatelj dr. sc. Mario Šercer te izrazio ponos i zadovoljstvo postignućima razvojno-edukacijskog centra koji danas predstavlja snažnu podršku gospodarstvu.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je stručnjacima Metalske jezgre i ravnatelju Šerceru na nagradi, naglasivši da je Metalska jezgra jedan od primjera kako veliki europski projekti u Međimurju ne nižu mrtvi kapital, već rađaju ozbiljne sadržaje i ustanove koje i same postaju generatori razvojne snage kraja.

Ravnatelj Metalske jezgre Čakovec dr. sc. Mario Šercer u Dubrovniku je izlagao na temu primjera dobre prakse ustanove u sekciji Trendovi razvoja poduzetništva u oblastima ekologije, metalske i drvne industrije, energije i graditeljstva.

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content