Mali strojari u Metalskoj jezgri

U prostorijama Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra od 5. do 7. srpnja udruga Međimurski informatički klub u partnerstvu s udrugom Mladi informatički stručnjaci održala je trodnevnu edukativno-kreativnu radionicu Mali strojari. 

Radionici održanoj uz podršku Grada Čakovca prisustvovalo je osam polaznika, učenika viših razreda osnovne škole. Sudionici su pod vodstvom Kristijana Ovčarića, mag.ing. izrađivali različite uporabne predmete od metala kao što su zviždaljke, edukativne igračke, podmetači za čašu, privjesci  i rezači za ljepljivu vrpcu. Tijekom tri dana sudionici su samostalno izvršavali sve faze rada – od obrade sirovine do gotovog proizvoda – te pritom stekli vještine potrebne za sigurno i pravilno rukovanje alatima.

Vodeći se pravilima zaštite na radu te koristeći zaštitne naočale i rukavice, mali strojari su crtaćom iglom zacrtavali pozicije na materijalu, rezali škarama za lim, vijali pomoću škripca i obrađivali pozicije turpijom i brusnim papirom. Osim navedenih pribora i alata koristili su i čekić i točkalo za označavanje provrta prije bušenja, bušilicu, šestar za lim za zacrtavanje te stege.

Po završetku radionice polaznici su se fotografirali sa svojim kreativnim uradcima te na kratkom druženju razmijenili iskustva i dojmove.

 

 

 

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content