Metalska jezgra Čakovec partner je na Erasmus+ projektu “Sing for Green”. Ovaj projekt dio je programa Erasmus+ ključne aktivnosti KA 2 suradnička partnerstva u visokom obrazovanju. 

Topomatika-vuka-mjc
Održan je 2. međunarodni projektni sastanak u sklopu projekta “Sing for Green” u trajanju od 2 dana (21. i 22.5.2024.) i održavao se u prostorijama FAN 3D, jednog od partnera na projektu u gradu Porto Salvo u Portugalu.
Na sastanku je rezimiran dosadašnji napredak na projektu te se raspravljalo u budućim aktivnostima. Zaključeno je da su sve dosadašnje aktivosti projekta izvršene na vrijeme te je izvedeno nekoliko ključnih zaključka o potrebama tržišta i visokih obrazovnih institucija glede aditivnih tehnologija. Također, napravljen je plan o nastavku provedbe projekta.
Partneri na projektu:

 

Projekt SING for Green namjerava razviti poseban tečajni kurikulum, koji odgovara potrebama poduzeća u smislu dizajna za zeleni prijelaz u pogledu tehnologija aditivne proizvodnje (AM). Projekt se bavi nedostatkom vještina potrebnih za digitalnu i zelenu tranziciju aditivne proizvodnje.
Otvoreni obrazovni resursi bit će isporučeni kako bi se osigurao jednostavan i besplatan pristup obuci. Štoviše, projekt će testirati AM Design Green/kurikulume održivosti.
Više o projektu na poveznici:
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Metalske jezgre Čakovec. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

 

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content