Još jedno u nizu zanimljivih predavanja u sklopu 17. Tjedna cjeloživotnog učenja održano je danas u Metalskoj jezgri. Predavanje pod nazivom “Kako se zaposliti” održao je predavač Zoran Kadežabek, inf.
Teme radionice bile su zapošljavanje, samozapošljavanje, današnja očekivanja i važnost obrazovanja i usavršavanja, karijera, prelazak u drugu firmu na bolje uvjete, bolje plaćene poslove itd.
Tijekom predavanja zainteresirani su imali priliku steći znanja o tome kako pronaći posao, kako se prijaviti na natječaj, napisati dobar životopis i motivacijsko pismo, istaknuti se na razgovoru, kako prezentirati svoje prednosti te važnost očekivanog iskustva koji se traži. Tijekom predavanja bile su predstavljene dobre i loše strane karijere, te se pokušalo odgovoriti na najvažnija pitanja prilikom zapošljavanja – koje poslove birati, a koje izbjegavati; gdje se zaposliti; koja su tražena zanimanja danas; koja su zanimanja trenutno dobro, a koja loše plaćena; važnost iskustva, stručnosti i obrazovanje prilikom zapošljavanja.
Uz to, sudionici su saznali što od njih očekuju poslodavci, kako upravljati svojom karijerom te dobili potrebne informacije za uspjeh na studiju i poslu.
Ovo predavanje bila je odlična prilika da mladi na početku svoje karijere i oni koji su već na tržištu rada doznaju kako mogu iskoristiti svoja znanja i vještine. Isto tako, oni koji još nisu sigurni čime se sve mogu baviti, mogli su doznati više o konkretnim prilikama na današnjem tržištu, trendovima te što ih vjerojatno očekuje u budućnosti.

 

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content