Posljednja u nizu radionica u sklopu 17. Tjedna cjeloživotnog učenja bila je “Dan otvorenih vrata” tijekom kojeg su svi zainteresirani mogli vidjeti čime se Metalska jezgra Čakovec bavi.
Posjetitelje je kroz ustanovu provela dr. sc. Ivana Mihalic Pokopec te im predstavila naš rad.

Metalska jezgra Čakovec je ustanova za istraživanje i razvoj na području tehnologija i procesa u metalskoj industriji. Djelovanje Metalske jezgre usmjereno je na istraživački rad i stvaranje novog primjenjivog znanja, podršku inovativnim start-up tvrtkama u realizaciji inovativnih ideja, ubrzanje tehnološkog razvoja, poboljšanje integracije istraživačkog i poslovnog sektora te transfer znanja. Također, djeluje kao mjesto povezivanja i suradnje gospodarskog sektora sa znanstveno-istraživačkim organizacijama i obrazovnim institucijama te pridonosi cjeloživotnom učenju.

Metalska jezgra opremljena je najsuvremenijim 3D printerima za digitalnu proizvodnju iz polimera i metala, mjernim sustavom za 3D optičko mjerenje, simulatorom za zavarivanje te softverima za povratno inženjerstvo, 3D modeliranje i za simulaciju lijevanja.

U sklopu 17. Tjedna cjeloživotnog učenja cilj nam je bio predstaviti se potencijalnim suradnicima te im prezentirati opremu i njezine mogućnosti. Također, posjetitelji i svi zainteresirani mogli su saznati sve pojedinosti o radu ustanove i provedenim projektima kao i mogućnostima suradnje.

 

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content