Simulator-zavarivanja-1

Da je cjeloživotno učenje danas iznimno važno radi razvoja osobnih kompetencija i ostvarenja konkurentnosti na tržištu rada znaju i učenici Srednje škole Čakovec. Učenice i učenici 3. razreda gimnazije Srednje škole Čakovec posjetili su nas zajedno sa svojim profesoricama Marinom Trstenjak Petran, Ivanom Juranko i Brigitom Prstec u sklopu 16. Tjedna cjeloživotnog učenja na radionici Upoznaj 3D svijet gdje su imali prilike čuti zanimljivosti iz svijeta aditivne tehnologije.

Ravnatelj Mario Šercer učenicima je prezentirao područja rada i opremu Metalske jezgre, dok im je kolega Luka Kovačić pokazao kako u praksi izgleda proces 3D ispisa iz plastike i metala. Kolegica Marina Grabar Branilović upoznala je učenike s postupkom 3D optičkog skeniranja na konkretnim primjerima iz stvarnog života i upoznala ih s mnogobrojnim područjima u kojima je moguća primjena 3D skeniranja, od industrije do zaštite kulturne baštine.

Obzirom na veliku zainteresiranost učenika za navedena područja, dogovorena je daljnja suradnja Srednje škole Čakovec i Metalske jezgre te se planiraju i daljnji posjeti učenika kako bi ih se upoznalo s mogućnostima korištenja najnovijih tehnologija.

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content