Simulator-zavarivanja-1

Cjeloživotno učenje je postala naša svakodnevica kao i sve veći broj dostupnih alata i tehnologija koje nam mogu olakšati da proces učenja bude što jednostavniji i učinkovitiji i omogućiti nam osobni rast i razvoj u željenom području.

Tako smo u okviru 16. Tjedna cjeloživotnog učenja organizirali Dan otvorenih vrata Metalske jezgre i ugostili učenike srednjih tehničkih škola iz Čakovca, Krapine i Oroslavlja te ih upoznali s visokotehnološkom opremom Metalske jezgre.

Ravnatelj Mario Šercer upoznao je učenike s područjem rada Metalske jezgre i odjelima koji djeluju unutar ustanove. Kolega Luka Kovačić prezentirao im je način rada 3D printera za polimere i metale te materijale koji se u tim postupcima najčešće koriste te istaknuo prednosti korištenja aditivne tehnologije u odnosu na klasičnu strojnu/manualnu izradu proizvoda. Kolegica Marina Grabar Branilović predstavila je učenicima proces 3D optičkog skeniranja na konkretnim primjerima i  područjima primjene 3D skeniranja i povratnog inženjerstva. Kolega Zoran Kadežabek upoznao je učenike s IoT laboratorijem i opremom za projektiranje IoT sustava. Kroz primjer iz aktualnog projekta prikazao je razvoj uređaja za simuliranje tlaka u mozgu koji sadrži procesnu tehniku, elektroniku i softver za upravljanje i nadzor na daljinu.

Obzirom na veliki interes učenika tehničkih škola za ovakvim načinom učenja o novim tehnologijama, vjerujemo da će biti još prilika za organiziranjem sličnih događaja u Metalskoj jezgri.

Razvojno - edukacijski centar za metalsku industriju

Adresa:

Bana Josipa Jelačića 22 D
40 000 Čakovec
Hrvatska

Kontakt:

T: +385 (0)40 499 415

E-mail: info@metalskajezgra.hr

OIB: 44226932013
IBAN: HR8324070001100057905 (OTP banka, Split)

Projekt je proveden u okviru OP „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“.

Skip to content